رابطه جنسی در زمان عادت ماهانه زنان
نظر پزشک متخصص در باره رابطه جنسی در پریودی
رابطه جنسی در پریودی
داشتن رابطه جنسی بخش مهمی از رابطه زناشویی است که میتواند به تحکیم رابطه و همچنین بهبود عملکرد طبیعی بدن کمک کند. اما رابطه جنسی در پریودی یکی از آن مسائلی است که اطلاعات ضد و نقیضی در مورد آن وجود دارد و همین امر موجب شده تا بسیاری از افراد در مورد این موضوع دچار شبهه شوند. برخی مطالعات پزشکی نشان میدهد که سکس لذت بخش در پریودی میتواند فوایدی را برای بدن داشته باشد، اما حقیقت این است که برقراری رابطه در این دوران برای همه خانمها لذتبخش نیست و گاهی میتواند بهشدت آزاردهنده باشد. به علاوه نزدیکی در دوران قاعدگی میتواند عوارضی را برای خانمها به دنبال داشته باشد که قطعاً هیچکس دوست ندارد آن را تجربه کند.امکان برقراری رابطه جنسی در پریودی، پرسشی است که ذهن بسیاری از زوجها را به خود مشغول میکند. سکس در پریودی، خطر ابتلا به انواع عفونتهای قارچی، باکتریایی و مقاربتی، بسیار زیاد است. بنابراین، در طول این دوره، رعایت نکات بهداشتی و در نظر گرفتن برخی شرایط الزامی است.
آیادرزمان پریودی میشودنزدیکی کرد؟
در مورد سوال مطرح شده که آیا داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی مجاز هست یا خیر ؟در درجه اول هدف رضایت طرفین هست بعضی از زوج ها تمایل دارند و برخی خیر!رابطه جنسی در دوره پریودی یک انتخاب کاملاً شخصی است و میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی خانمها از نزدیکی در دوران قاعدگی لذت میبرند و برای برخی افراد این کار بهشدت دور از انتظار و اذیت کننده است. به علاوه از دیدگاه اسلام داشتن رابطه جنسی در دوره پریودی حرام است و بههیچعنوان توصیه نمیشود. اما پزشکی مدرن معتقد است که سکس در پریودی نه تنها مانعی ندارد، بلکه میتواند برای سلامت خانمها مفید باشد.
فواید رابطه جنسی در دوره پریودی
داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی آنقدرها که به نظر میرسد ترسناک نیست. درواقع این کار میتواند به تسکین دردهای شکیم و انقباض ماهیچههای رحم کمک کند و احساس بهتری به شما ببخشد. برای درک بهتر این موضوع میتوانید مقاله عوارض نداشتن رابطه برای زنان را در درمانکده مطالعه کنید.
در ادامه به برخی از فواید رابطه جنسی در پریودی اشاره شده است.
تسکین درد و گرفتگی عضلات
تجربه ارگاسم در دوران قاعدگی میتواند به تسکین دردهای این دوران کمک زیادی کند و مانع از ایجاد عوارض ارضا نشدن زنان شود. درواقع علت دردهای قاعدگی منقبض شدن رحم برای آزاد کردن پوشش آن است. زمانی که فرد در این دوران به ارگاسم برسد، ماهیچههای رحم منقبض میشوند و این سبب میشود تا قاعدگی راحتتری را تجربه کند.
با این حال، اگر نگران گرفتگی کمر ناشی از رابطه جنسی در دوره عادت ماهانه هستید، میتوانید با خواندن مقاله علت کمردرد بعد از نزديكی در زنان این مشکل را به بهترین شکل برطرف کنید.
آزاد شدن اندورفین
یکی دیگر از فواید رابطه در پریودی، آزاد شدن اندورفین در بدن است. این هورمون در بدن ما درست شبیه به مورفین عمل میکند و موجب افزایش احساس لذت و خوشحالی میشود و درد و ناراحتی را بهبود میبخشد.
کوتاه شدن دوره قاعدگی
داشتن رابطه در دوران پریودی میتواند به خروج سریعتر محتویات رحم کمک کند و دوره قاعدگی شما را کوتاهتر کند.
افزایش میل جنسی در برخی خانمها
میل جنسی در طول چرخه قاعدگی به دلیل نوسانات هورمونی متفاوت است. بسیاری از خانمها قبل از دوره پریودی و بسیاری دیگر در دول دوره قاعدگی میل جنسی بیشتری را تجربه میکنند و برای انجام یک سکس با عشق تمایل زیادی دارند.
تسکین سردرد
بیشتر از نیمی از خانمها در طول دوره قاعدگی سردردهای میگرنی را تجربه میکنند. نزديكی در زمان پریودی میتواند به کاهش سردرد و تسکین آن کمک کند.
عوارض رابطه جنسی در دوره قاعدگی
داشتن رابطه جنسی در دوران پریودی برای برخی افراد میتواند با عوارضی آزاردهنده همراه باشد. در ادامه به برخی از مهمترین عوارض نزديكی در زمان عادت ماهانه اشاره شده است.
جاری شدن خون حین نزدیکی
بزرگترین مشکلی که در مورد رابطه جنسی در پریودی وجود دارد، جریان خون است که میتواند سبب آلوده شدن محیط اطراف شود. از طرف دیگر معمولاً خانمها به دلیل تجربه خونریزی در این دوران در زمان رابطه جنسی احساس اضطراب و آشفتگی را تجربه میکنند و این موضوع موجب میشود تا هیچ لذتی از رابطه نبرند و با کاهش میل جنسی مواجه شوند.
انتقال بیماریهای مقاربتی
از نگرانیهای دیگری که در مورد برقراری رابطه جنسی در دوران پریودی وجود دارد، انتقال عفونتهای مقاربتی است و اغلب این سوال پیش میآید که ایا در زمان عفونت میتوان رابطه داشت یا خیر. در جواب باید بگوییم این ویروسها که در خون زندگی میکنند، به راحتی در دوران قاعدگی قابلانتقال هستند. بنابراین توصیه میشود در صورتی که در این دوران رابطه جنسی برقرار میکنید، حتما از کاندوم استفاده کنید. همچنین، میتوانید به راحتی با کسب آگاهی در مورد اینکه بهداشت جنسی چیست، دغدغه خود را در مورد انتقال بیماریها از بین ببرید.
افزایش خون قاعدگی
یکی دیگر از عوارض رابطه جنسی در دوره قاعدگی افزایش خونریزی است. در زمان قاعدگی رگهای رحم دچار احتقان میشوند و از همین رو در معرض پارگی و آسیب قرار دارند. بنابراین فرد طی 1 تا 2 روز بعد از رابطه خونریزی شدیدتری را تجربه میکند و قاعدگی او زودتر از حالت معمول متوقف خواهد شد.پ
کاهش میل جنسی
حقیقت این است که در مورد عوارض تحریک شدن در دوره قاعدگی هیچ شواهد علمی وجود ندارد. میل جنسی در خانمها در دوران پریودی به میزان ترشح هورمون استروژن در بدن بستگی دارد و از همین رو برخی خانمها در این دوران میل جنسی پایین و برخی دیگر میل جنسی زیادی را تجربه میکنند.
از طرفی، برقراری رابطه جنسی با حجم زیادی از خون و ترشحات میتواند میل جنسی را در آقایان کاهش دهد و این موضوع دلیلی برای ارضا نشدن مردان در این دوره بهشمار میآید. به علاوه بسیاری از خانمها در این دوران فشارخون پایین، کاهش دما و اضطراب را تجربه میکنند و همه اینها میتواند روی کیفیت رابطه جنسی مؤثر باشد.
عوارض رابطه مقعد در دوره پریودی
برخی افراد با انواع گرایش ها به دنبال رابطه مقعدی هستند. رابطه مقعدی بهطورکلی یکی از بدترین روشهای برقراری رابطه جنسی است که میتواند در هر زمانی خطرآفرین باشد. داشتن رابطه مقعدی در دوره پریودی میتواند آسیبها و عوارض جبرانناپذیری به بدن وارد کند و موجب پارگی مقعد، بیاختیاری مدفوع و مشکلات رودهای شود. بنابراین چه در دوران قاعدگی و چه در سایر زمانها از برقراری رابطه از مقعد اجتناب کنید.
نکاتی که باید در مورد رابطه جنسی در پریودی بدانید
- همه خانمها از برقراری رابطه جنسی در پریودی یا رابطه در بارداری لذت نمیبرند و این موضوع میتواند برای برخی افراد بسیار آزاردهنده باشد. بنابراین بهتر است در مورد احساسات خود با همسرتان روراست باشید و احساس واقعیتان را بگویید.
- در صورتی که در دوران قاعدگی از تامپون استفاده میکنید، قبل از رابطه حتماً آن را بردارید. زیرا وارد کردن فشار به تامپون میتواند آن را به داخل بدن هدایت کند. در چنین شرایطی لازم است از دکتر زنان برای خارج کردن تامپون کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان زنان از آنها راهنمایی کسب کنید.
- قبل از سکس در دوران پریودی حتما یک پارچه ضخیم تیره رنگ روی تخت پهن کنید تا موجب پخش شدن آلودگی روی تشک نشود.
- برای برقراری رابطه جنسی در این دوران حتماً از کاندوم استفاده کنید.
- چرخه قاعدگی معمولاً بین 26 تا 32 روز طول میکشد و بهطور میانگین در اکثر خانمها 28 روزه است. بارورترین زمان چرخه قاعدگی بین روزهای 8 تا 19 است. در این دوران تخمک از تخمدان خارج میشود و به سمت لوله فالوپ حرکت میکند. در صورتی که اسپرم در این دوره وارد بدن شود، احتمال باردار شدن بسیار زیاد خواهد بود. معمولاً افرادی که قاعدگی نامنظم و سیکل قاعدگی کوتاهتری دارند بیشتر در معرض بارداری در این دوران قرار دارند.
علت تحریک شدن در دوران قاعدگی چیست؟
لزوما همه خانم ها اینجور نیستند. ولی چیزی که هست این است که به هر حال آن تحریکی که بر اساس هورمون ها، بر اساس پارامتر هایی که در محیط قرار دارند اتفاق می افتد و این چیز کلی نیست.
چند روز بعد از پریود میتوان نزدیکی کرد؟
در سوال به این که چند روز بعد از پریود میتوان نزدیکی کرد؟ مهم این است که چیزی به عنوان ممنوعیت مطلق وجود ندارد،مهمترین مساله احساس راحت بودن طرفین هست مثلا:
خانم به دلیل دردهای زمان قاعدگی و خونریزی و ضعفی که احساس میکند مخصوصا در روزهای اول قاعدگی که بیشتر هم هست، ممکن است که نتواند نزدیکی رضایت بخشی را تجربه کند و متقابلا شریکش هم حس خوبی نمیتواند داشته باشد.
اگر در زمان پریودی رابطه داشته باشیم چه میشود؟
به صورت کلی داشتن رابطه جنسی در دوران پریودی، اشکالی ندارد به شرطی که حتما از کاندوم استفاده شود که احتمال بیماری های مقاربتی و احتمال بارداری کمتر شود.
نکته ای که باید به آن توجه شود این است که :
رابطه ای که در دوران پریودی اتفاق می افتد، چون باعث کرامپ عضلانی می شود و باعث می شود رحم منقبض شود، ممکن است حجم خونریزی بیشتر شود ولی در نهایت تعداد روزهای خونریزی کمتر می شود.
چگونه در دوران قاعدگی رابطه داشته باشیم؟
نزدیکی در دوران پریودی با کاندوم
نزدیکی در روزهای اخر پریودی منع شده زیرا مساله بعدی احتمال بیشتر سرایت عوامل عفونی منتقله از راه جنسی در این بازه است و توصیه میشود در این مدت در صورت ارتباط جنسی از کاندوم استفاده شود، تا عوامل میکروبی نتوانند منتقل شوند.
نزدیکی در روز اخر پریودی
از مزیت های نزدیکی جنسی حین قاعدگی احتمال کم بارداری هست و همچنین به دلیل وجود خون در واژن لغزندگی واژن بیشتر هست .
عوارض نزدیکی در روز آخر پریود
عوارض نزدیکی در روز آخر پریود، بسیار ناچیز است. بنابراین، برقراری رابطه واژینال در این هنگام، بدون مانع تلقی میشود. با این حال، از نظر شرعی، مقاربت پیش از پایان کامل دوره قاعدگی، پسندیده نیست. با توجه به مجموع عوامل یاد شده، توصیه میشود، پیش از به اتمام رسیدن دوران پریود از رابطه واژینال اجتناب کرده و با استفاده از روشهای دیگر، ارگاسم را تجربه کنید.
آیا برقراری رابطه جنسی در پریودی ایجاد آسیب میکند؟
برقراری رابطه جنسی در پریودی به دلایل مختلفی توصیه نمیشود. انجام این کار، ممکن است با ایجاد برخی آسیبهای جسمی و روحی همراه باشد. از این میان میتوان به احتمال ابتلا به بیماریهای نظیر کلامیدیا، سیفلیس، سوزاک، HIV و تبخال تناسلی اشاره کرد.
علاوه بر این، ارگاسم جنسی بانوان با افزایش ترشح هورمون اکسیتوسین همراه است. این امر، انقباضات رحم را شدت میبخشد. مجموع این عوامل، مدت زمان و شدت خونریزی قاعدگی را تحت تأثیر خود قرار میدهند.
رابطه در دوران قاعدگی باعث نازایی می شود؟
هم می شود گفت می شود هم می شود گفت که نمی شود . یکی از دلایلی که این باور ایجاد شده که رابطه در دوران پریودی باعث ناباروری می شود این است که یک سری فرضیه هایی وجود دارد که رابطه در دوران پریودی احتمال آندومتریوز را بیشتر می کند و خود آندومتریوز از علل ناباروری هست و احتمالا بر اساس این فرضیه باور هست ولی اثبات نشده که واقعا اینطوری باشد .
مضرات ارضا شدن در زمان قاعدگی
البته فرضیه هایی در مورد ایجاد یا تشدید آندومتریوز در صورت نزدیکی حین قاعدگی هست که فعلا در حد مقاله تایید شدند.
نحوه نزدیکی در زمان پریود چگونه است؟
بهتر است نزدیکی در دوران قاعدگی بیشتر به صورت غیر دخولی باشد، و در حد معاشقه باقی بماند و همانطور که گفته شد رابطه جنسی در زمان پریود باید با استفاده از کاندوم انجام شود تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
رابطه غیر دخولی در دوران قاعدگی
برخلاف باور عمومی، رابطه غیر دخولی در دوران قاعدگی، در میان بسیاری از زوجها عمومیت دارد. از روشهای معمول این نوع رابطه، میتوان سکس دهانی را نام برد. در این روش غیر واژینال هم هر دو طرف باید کلیه نکات بهداشتی را در نظر داشته و احتمال انتقال بیماری را به حداقل کاهش دهند. گذشته از همه اینها، رابطه غیر دخولی در دوران قاعدگی، کاملا بدون مانع بوده و در ایجاد لذت و صمیمیت هر چه بیشتر میان زوجها تأثیرگذار است.
آیا امکان بارداری در پریودی وجود دارد؟
واقعیت این است که در دوران قاعدگی، شانس بارداری بسیار پائین است؛ با این حال، غیر ممکن نیست. بنابراین، برای پیشگیری از بارداری احتمالی و جلوگیری از سایر مشکلاتی که در بالا به آنها اشاره شد، بهتر است در این دوران، از برقراری رابطه واژینال خودداری کنید.
بارداری در پریودی، در چه صورت امکانپذیر است؟
بارداری در پریودی، در موارد زیر امکانپذیر است:
- تخمکگذاری زودتر از موعد
- طول کشیدن قاعدگی برای مدت بیش از ۵ روز
در اصل، کوتاه بودن سیکل قاعدگی، علامت آن است که روند تخمکگذاری زودتر از موعد اتفاق میافتد. با توجه به توانایی اسپرم برای ادامه حیات در واژن تا ۵ روز، انجام رابطه واژینال در اواخر دوره پریود ممکن است به بارداری منتهی شود.
نزدیکی در دوران قاعدگی چه حکمی دارد؟
مقاربت ورابطه جنسی دردوران قاعدگی بانوان حرام است. زن و شوهر نمی توانند باهم از طریق واژن رابطه جنسی داشته باشند برخی از مراجع قائل به وجوب پرداخت کفاره برای نزدیکی در ایام حیض هستند. تا پریودی خانم تمام نشده باشد، رابطه جنسی با شوهر بر هر دو حرام است.
آیا پریود شدن نشانه عدم حاملگی است؟
بله. پریود شدن از آشکارترین نشانههای عدم بارداری است. بسیاری از افراد، ادعا میکنند، بارداری و پریودی همزمان را تجربه کردهاند. واقعیت این است که با آغاز روند حاملگی، هورمون بارداری (hCG) ترشح میشود. این هورمون، از تخریب دیوارههای رحم و بروز قاعدگی جلوگیری کرده و به این شکل، از جنین محافظت میکند.
ابتدای بارداری، ممکن است با خونریزی اندک و لکهبینی همراه باشد. این عارضه را نباید با پریود اشتباه گرفت. بنابراین، در پاسخ به افرادی که سوال میکنند، « آیا در زمان حاملگی پریود اتفاق می افتد؟» باید گفت، خیر؛ خونریزی در بارداری علامت پریود نبوده و ممکن است با جفت در ارتباط باشد.