خیانت جنسی

یکی از انواع آن، خیانت جنسی می باشد. این امر زمانی روی می دهد که هیچ گونه پیوند عاطفی میان فرد و طرف مقابلش وجود نداشته و او تنها به دلیل برقراری روابط جنسی و هیجانی که دراز کشیدن پهلوی او می تواند به او بدهد، جذبش شده است.

- دومین نوع خیانت، احساسی می باشد و زمانی روی می دهد که فرد احساس میکند از نظر عاطفی به شخص دیگری غیر از همسر خود علاقه پیدا کرده. وی از همراهی، صحبت کردن، و در میان گذاشتن افکار و علایق خود با شخص دوم لذت می برد. کم کم به این نتیجه می رسد که ترجیح می دهد اوقات فراغت خود را به جای اینکه با همسر و یا نامزدش بگذارند با او سپری کند.

بر اساس تحقیقاتی که من به تازگی انجام داده ام تقریبا چیزی بیشتر از 75% از خانمها اظهار می دارند که خیانت عاطفی برایشان خیلی سخت تر از خیانت جنسی است. البته بسیاری از خانم ها نیز اعتقاد داشتند که هر دو نوع خیانت برایشان سخت است چراکه در هر دو مرحله، ضربه سختی بر روی احساساتی که نسبت به شریک زندگی خود داشتند، وارد می شود.

حال به طور مجزا دیدگاه خانم ها را در مورد هر یک از دو مورد بالا مورد بررسی قرار میدهیم.

خیانت احساسی

خیانت احساسی یکی از مواردی بود که بیشتر خانم ها آنرا مخرب تر و ویرانگر تر تصور می کردند. خانم ها به خوبی می دانند که دختر های زیبای بسیاری وجود دارند و آقایون بالفطره از نظر بصری تحریک پذیر می باشند. البته این امر توجیه کننده خیانت جنسی نیست، اما همه به خوبی می دانند که برخی از مردها در کنترل خواست های جنسی خود ناتوان و یا کم توان هستند.

وضعیت زمانی غیر قابل تحمل می شود که خانم متوجه شود همسرش با کسی آشنا شده که از نظر شخصیتی او را بیشتر دوست می دارد. این امر علامت آن است که خانم دیگر توانایی جذب همسرش را ندارد و نمی تواند پاسخگوی نیاز های احساسی و عاطفی او باشد.

خیانت جنسی به نوبه خود درست نیست، اما اگر مردی مرتکب چنین کاری شده باشد خیلی راحت تر می توان این مطلب را برای همسرش بازگو کرد. اما اجازه دهید که ببینیم خیانت احساسی در نظر خانم ها به چه اموری گفته می شود:

چند نمونه از خیانت های عاطفی

یک مثال خیلی ساده این است که آقا یکی از همکاران مونث خود را همیشه برای شام و یا نهار به بیرون ببرد. در بیشتر موارد بهتر است شک کنید که آنها قصد دارند در مورد چیزهایی خارج از حیطه کاری صحبت کنند. این همکار ممکن است به همدم آقا تبدیل شود و به او اجازه دهد تا عقاید و افکارش را در میان بگذارد.

مردهایی که از نظر احساسی در بدو خیانت کردن قرار دارند، معمولا شروع می کنند به سوال کردن از خودشان که آیا این خانم را باید اینقدر زیاد ببینم؟ آنها در اعماق وجود خود احساس می کنند که این خانم خیلی بیشتر از یک همکار برایشان ارزش دارد و به همین دلیل در زمان ملاقات کردن او احساس گناه به آنها دست می دهد.

یکی دیگر از انواع خیانت های عاطفی که این روزها خیلی رایج شده است online میباشد. آقا سعی می کند بیشتر و بیشتر به شبکه اینترنت متصل شود تا با یک فرد خاص صحبت کند و همسرش نیز ناراحت است که او ساعت های طولانی را در اینترنت می گذارند. نیاز صحبت کردن آقا با این خانم که شاید خیلی زیاد هم نتواند او را ببیند خیلی بیشتر از نیاز او برای بودن با همسر و یا نامزدش است. (یک علامت قدیمی در مورد سرمایه گذاری احساسی)

این مثال نشان دهنده خیانت تمام و کمال عاطفی بود؛ اگر آقا خانمی را که از طریق اینترنت با او ارتباط دارد، قبلا ندیده باشد این امکان خیلی کمتر وجود دارد که تحت تاثیر برقراری روابط جنسی با او قرار گرفته باشد.

چرا خانم ها از خیانت عاطفی می رنجند؟

زمانی که خانم ها در پی یافتن همسر هستند آنها معمولا به دنبال احساسات و توانایی های ذهنی آقایون می گردند از جمله این که آیا آقا می تواند پدر خوبی برای بچه ها باشد، یک زندگی محکم درست کند و با او ارتباط معقولی برقرار کند. از سوی دیگر آقایون بیشتر بر روی خصوصیات فیزیکی خانم ها توجه دارند و اینکه خانم قادر است بچه دارد شود و نیازهای جنسی او را برآورده سازد.

به همین دلیل گفته می شود که چون خانم ها بر روی احساسات و عواطف موجود در رابطه سرمایه گذاری می کنند، خیانت در مورد این مطلب برایشان غیر قابل هضم بوده و احساس می کند که مورد آزار و اذیت قرار گرفته است.

 

خیانت جنسی

دومین نوع خیانت، جنسی می باشد.

هر چند به اندازه خیانت عاطفی برای خانم ها سخت و دشوار نمی باشد، اما به راحتی می تواند رابطه شما را خراب کند. زمانی که مردی با یک دختر خانم دیگر رابطه جنسی برقرار می کند، همسر این مرد توانایی های خودش را در هنگام خواب زیر سوال می برد. او از خود می پرسد که خانم دیگر چه چیزهایی را به همسرش پیشنهاد می کند که خودش نمی کرده. این امر باعث می شود که خانم در زمینه سکس محتاط تر عمل کند و در نتیجه پس از مدتی به طور کامل از این کار کناره گیری می کند؛ این کار خود شرایط را بدتر خواهد کرد.

 

درست مثل یک چرخه مخرب و ویرانگر: مرد خیانت می کند، در نتیجه همسرش هرگز نمی خواهد با رابطه جنسی داشته باشد، این امر باعث می شود که آقا بیشتر خیانت کند. به طور خلاصه یکی از راههای مناسب برای بر هم زدن ارتباط انجام چنین کاری می باشد.

آیا فراموشی خیانت جنسی برای زوجین آسانتر است؟

این نوع خیانت تنها برای بدست آوردن رضایت فیزیکی است و یک شب بیشتر ادامه ندارد. آقا هیچ گونه نیاز عاطفی نسبت به خانم دوم ندارد و قصد بیرون رفتن و یا وقت صرف کردن با او را ندارد و تنها به دنبال ارضا کردن نیازهای جنسی خود است. او همان احساس عاطفی که نسبت به همسرش داشته است را حفظ می کند. این مرد تنها به این خاطر که از زندگی جنسی فعلی خود کسل شده و می خواسته موقعیت های جدید را نیز تجربه کند مرتکب این اشتباه شده.

معمولا زمانیکه طرف مقابل متوجه چنین مطلبی می شود اصلا به شوهر خود اجازه نمی دهد که دلیل کار خود را توضیح دهد و همه چیز را زیر پا می گذارد و فقط به او میگوید که من چگونه می توانم دوباره به تو اعتماد پیدا کنم. در یک ارتباط محکم دو طرف نباید مرتکب اینگونه اشتباهات شوند و در صورت بروز مشکل، کنار آمدن با آن چندان دشوار نخواهد بود.

آیا می توانید واکنش خانم را پیش بینی کنید؟

چگونه شخصیت یک خانم در طرز برخورد او نسبت به خیانت تاثیر می گذارد؟

خانم هایی هستند که بیش از هر چیز (حتی احساسات و عواطف) به سکس اهمیت می دهند. این خانم ها معمولا در سایر جنبه های زندگی نیز خود را مشغول کرده اند مانند عرصه شغلی. آنها همچنین اهمیت بسیار زیادی برای وضع ظاهری خود قائل هستند. (همانطور که می دانید ظاهر نقطه مقابل شخصیت است)

برای این دسته از خانم ها خیانت جنسی غیر قابل بخشش می باشد. چرا که آنها تصور می کردند آقا تنها به دلیل زیبایی های ظاهری شان جذبشان شده و این خیانت برای آنها به منزله شکست بزرگی محسوب می شود. آنها تصور می کنند که آقا دیگر هیچ میلی نسبت به آنها ندارد و با این کار خود خواسته به او بفهماند که بهتر است این رابطه تمام شود.

خانم هایی که از خیانت جنسی بیشتر آسیب می بینند به مردها به عنوان دست آویزی برای بر آورده کردن نیازهای جنسی شان نگاه می کنند. به همین دلیل در زمان بروز خیانت جنسی احساس می کنند که شریک زندگی شان توجه خود را به کس دیگری معطوف کرده حالا چه صرفا از نظر جنسی باشد و چه از نظر احساسی و جنسی. آنها در این حالت تصمصم گیرند که رابطه را ترک گفته و به سوی یکی دیگر از خواستگارهای خود بروند.

شما به راحتی می توانید چنین خانم هایی را شناسایی کنید. آنها به دنبال توانایی های ذهنی در آقایون نمی گردند. آنها با مردها ارتباط عاطفی چندانی برقرار نمی کنند و احساسات و افکار خودشان را در میان نمی گذارند. اگر در یک چنین رابطه ای قرار بگیرید خودتان متوجه می شوید که توجه بیشتر بر روی مسائل فیزیکی است.

اگر نامزد و یا همسر شما جزء این دسته از خانم ها باشد آنوقت خیانت جنسی برای او به منزله یکی از وحشتناکترین و غیر قابل بخشش ترین خیانت ها محسوب می شود.

اگر خیانت کردید، چه کار کنید؟

اگر شما در مقابل نامزد و یا همسر خود مرتکب خیانت شدید دو گزینه برایتان وجود دارد: می توانید در این رابطه با او صحبت نکنید و امیدوار باشید که این امر هیچ گاه برایش فاش نشود و یا اینکه به خطای خود اعتراف کنید و تمام عواقب آنرا را نیز قبول کنید.

اگر گزینه اول را انتخاب کردید شما باید خودتان به تنهایی با کرده خود روبرو شوید و بار رنج و عذاب آن را به تنهایی بر دوش بکشید. البته اگر یک درصد هم این احتمال وجود داشته باشد که روزی همه چیز فاش شود آنوقت اوضاع خیلی بدتر خواهد شد؛ به این خاطر که او نه تنها به خاطر خیانتی که شما انجام داده اید ناراحت می شود بلکه از اینکه به او دروغ هم گفته اید عصبانی خواهد شد.

اگر قصد دارید تا به او بگویید، حداقل دیگر عذاب وجدان پیدا نمی کنید اما باید خودتان را برای رویارویی با عواقب آن آماده کنید. اگر از نظر احساسی به او خیانت کردید نیازمند تلاش بیشتری است چراکه پیوند عاطفی که با یک خانم دیگر برقرار شده کمی سخت تر از بین می رود. اما اگر از نظر جنسی به او خیانت کرده باشید و به ویژه اگر به یک شب ختم شده باشد باید به او بقبولانید که شما را ببخشد و بر روی این مطلب کار کنید. عکس العمل او در برابر شما هر چه که باشد، شما باید انتظار بدترین ها را داشته باشد.

البته در این حالت حتی اگر شما تمام کارهایی را هم که انجام داده باشید برای او باز گو کنید این احتمال وجود دارد که او شما را برای یکبار ببخشد اما فکر بخشش دوباره را باید به طور کلی از سر بیرون کنید.

خیانت کنیم یا نکنیم

ازدواج به وسیله یک قرارداد اجتماعی، نقطه آغازین زندگی زناشویی و شکل گیری نهاد و بنیان خانواده است، اولین قدم برای شکل گیری خانواده، ازدواج می باشد، تعهد به عنوان عنصر اصلی و سازنده ازدواج  در دو بعد جنسی و عاطفی میان زن و مرد تعریف می شود؛ وجود روابط متعهدانه و حمایت گرایانه در محیط خانواده، احساس امنیت و آرامش را به ارمغان می آورد. پژوهش های مختلفی تاکنون در این زمینه انجام شده است، همه ی این پژوهش ها به این مسئله اشاره می کند که ازدواج موفق و دوری از خیانت زناشویی موجب می شود افراد شادتر، سالم تر، با نشاط تر زندگی کنند. در چنین رابطه ای است که امید ایجاد حس تعلق وجود دارد و تعهد و وفاداری حاصل از آن احساس امنیت و ثبات موجود در رابطه است. یکی از عواملی که می تواند زندگی زناشویی زوجین را در آستانه فروپاشی قرار دهد، روابط فرازناشویی یا برقراری رابطه عاطفی و جنسی با کسی خارج از رابطه دو نفره زن و شوهر است. روابط فرا زناشویی در طیفی گسترده از بی وفایی جنسی، عاطفی یا ترکیبی از هر دو به شکل های رابطه جنسی تلفنی،گفتگوهای جنسی از طریق چت، مشاهده فیلم های پورن و … باشد. خیانت زناشویی نقض تعهد در خانواده است و بنیان زندگی زناشویی را تهدید می کند. براساس مطالعات انجام شده در این زمینه فقظ افرادی که در زندگی دچار ناآرامی و ناخوشایندی در رابطه باشند به سراغ خیانت زناشویی نمی روند، بلکه حتی ممکن است افرادی که در زندگی زناشویی خود با همسر خود هم مشکلی ندارن به دنبال روابط فرازناشویی بروند، در ادامه مقاله به دلایلی که افراد به سمت روابط فرا زناشویی کشیده می شوند اشاره خواهیم کرد و توضیحات مفصلی می دهیم.

خیانت زناشویی:

یکی از پیچیده ترین و آسیب زا ترین مشکلات عاطفی بین زوجین خیانت است، خیانت زناشویی یا عهد شکنی نوعی درگیری عاطفی، جنسی یا هر دو مورد با فرد دیگری به غیر از همسر است که حالت پنهانی دارد؛ متاسفانه امروزه آمارهای سرسام آوری را نسبت به خیانت همسر و در آخر طلاق شاهد هستیم که باعث شده جوامع روانشناسان را به فکر پیشگیری از خیانت و مشاوره طلاق، مشاوره خیانت به صورت تیمی و تخصصی فرا خواند.

خیانت زناشویی اغلب در میان افرادی رخ می دهد که ازدواج خود را به صورتی منفی ارزیابی می کنند، کیفیت رابطه و اوقات معاشقه بسیار کمی دارند، مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است نشان می دهد کاهش کیفیت رابطه زناشویی با افزایش احتمال خیانت زناشویی و خطر ایجاد افسردگی و دیگر اختلالات روانی همراه است، برخی پژوهش ها حاکی از آن است که زنانی که در سال های اولیه زندگی در رابطه زناشویی خود شاهد خیانت می شوند، ارتباط بسیار پایینی با همسر خود در ادامه رابطه برقرار می کنن و بعد از خیانت کیفیت رابطه زناشویی افت می کند، ارتباط زوج ها به شدت منفی می شود و زوجین مرتب همدیگر را تحقیر و توهین می کنند. ما در کلینیک روانشناسی دکتر مخدومی امیدوار هستیم بتوانیم برای هدایت رفتارهای شما به سمت رفتاری صحیح تر و مدیریت روابط شما تلاش کنیم، متخصصین ما بدون هیچ گونه پیش داوری و قضاوت سعی دارند از طریق تکنیک های درمانی و مناسب مشکل شما نسبت به این مسیر اشتباه شما را آگاه کنندو بعد از آگاهی شما را در مسیر بهبود رابطه ای هموار نسبت به همسرتان قرار دهند، یکی از ریشه های خیانت نشناختن نیازهای واقعی و نا آگاهی نسبت به هویت و شخصیت خود فرد است.

دلایل خیانت زناشویی در زندگی مشترک:

کشف خیانت همیر می تواند ویرانگر باشد و در واقع خیانت تلخ ترین اتفاق ممکن در یک رابطه عاشقانه است، تجربه خیانت ممکن است شما را آسیب پذیر و حساس کند، بنابراین شناخت عوامل خیانت به شما کمک می کند تا با آگاهی بیشتری گام بردارید. خیانت به این دلایل ممکن است اتفاق بیافتد.

  • انتقام یا خشم
  • عدم رضایت جنسی در رابطه
  • عدم رضایت عاطفی در رابطه
  • کنجکاوی و کشف تجربه های جدید
  • احساس تنهایی
  • هوش هیجانی پایین
  • کاهش اشتیاق و علاقه به همسر
  • احساس مهم نبودن و عدم تایید از سوی همسر
  • اعتماد به نفس پایین
  • استفاده گسترده از اینترنت
  • عدم توانایی در مقابله با مشکلات
  • اعتیاد به پورن
  • اعتیاد به مواد مخدر و الکل
  • دوری از شریک زندگی
  • ازدواج در سنین پایین
  • تفاوت سنی زیاد زن و مرد
  • فقر و مشکلات اقتصادی
  • ازدواج اجباری
  • رابطه نامشروع
  • بد رفتاری زن و شوهر

پروتکل درمان خیانت زناشویی:

اگر شما فردی هستید که به همسرش خیانت کرده و حالا قصد دارید رابطه را از نو بسازید و پرورش بدهید لازم است هفت قدم را بردارید؛ تا رابطه از دست رفته بازگشت کند.

  1. قدم اول: بپذیرید که اشتباه کرده اید و مسئولیت هر کاری که کرده اید را قبول کنید، هرگز طفره نروید و این کار را کتمان نکنید.
  2. قدم دوم: ارتباط خود را با نفر سوم رابطه به طور کل قطع کنید.
  3. قدم سوم : خیانت معمولا باعث ایجاد شوک، فقدان، اضطراب، صدمه به اعتماد به نفس و خشم در همسر می شود، معمولا کنار آمدن با رنج و درد خیانت به قدری چالش زاست که طرف مقابل نیازمند درمان های روانشناسی و مشاوره درمانی می شود، حتما به روانشناس یا مشاور خانواده مراجعه کنید.
  4. قدم چهارم: به رابطه خود زمان برای ترمیم بدهید، همسر شما نیاز به التیام دارد بنابراین انتظار نداشته باشید خیلی سریع با این مسئله کنار بیاید و زمان لازم برای التیام درون و روان را به او بدهید.
  5. قدم پنجم: به همسر خود تعهد بدهید تا مجدد به شما اعتماد کند، تعهد در رابطه باید دو طرفه باشد.
  6. قدم ششم: برای بازیابی رابطه تلاش کنید و فرد خیانت گر تمام تلاشش را برای ابراز پشیمانی داشته باشد.
  7. قدم هفتم: از سیستم های حمایتی استفاده کنید و با درمانگری که در حوزه زوج درمانی فعالیت دارد همراه باشید، تا به شما بگوید ضعف های رابطه شما در چه چیزی است.

عوامل موثر برخیانت زناشویی:

عوامل بسیار زیادی برای مسئله خیانت زناشویی بین زوجین موثر است، عوامل خیانت زناشویی را میتوان به سه دسته تقسیم بندی کرد: مسائل فردی، تعارض زناشویی، مسائل جنسی اشاره کرد. فاکتور مسائل فردی بر روی دیدگاه فرد به رابطه بسیار موثر است، برای مثال: کمبود در مسائل جنسی  بیشتر مردان و مسائل عاطفی بیشتر زنان را مستعد به خیانت زناشویی می سازد، در ادامه دونه به دونه عوامل موثر بر خیانت زناشویی را توضیح می دهیم .

عوامل و مسائل فردی :

عوامل فردی خیانت زناشویی خلاصه می شود در هیجان خواهی، اعتماد به نفس و خود انگاره منفی، شور و هیجان سرکوب شده. زمانی که احساسات ذکر شده در رابطه ارضا نشود افراد دچار کسالت و یکنواختی در رابطه می شوند و حال سوال ایجاست که این دسته از عوامل چه مدلی هستند.

هیجان خواهی: احساس کسالت و سرخوردگی از زندگی به سبب خصوصیات روحی یکی از نکات ذکر شده از جانب افراد خیانت گر است برای مثال می گویند: «زندگی برایم کسالت بار شده بود» و«  من از دوران مجردی ام خیلی شیطون بودم و پیش شوهرم نمیتونستم شیطونی کنم، اما پیش اون خیلی حال می کردم» و« من در دوران مجردی همچین رابطه ای را تجربه نکره بودم و می خواستم ببینم چقدر حال میده» و یا برخی می گویند: « رابطه با او کاملا متفاوت و جدید بود برایم و تجربه ای بود که تا به حال نداشتم». این موارد چیز هایی هستند که افراد در اتاق مشاوره و زوج درمانی از رابطه فرا زناشویی خود بازگو میکنن. داشتن هیجان و جلوگیری از ایجاد کسالت در رابطه زناشویی بسیار نکته ام مهم و اساسی در داشتن یک رابطه پایدار است.

اعتماد به نفس پایین و خود انگاره پایین: برخی از افراد فکر میکنن از جذابیت چندان زیادی برخوردار نیستن و خودشان را زیبا نمیبینن؛ برای مثال بارها از آنها شنیده می شود:« من از نظر هیچ کس زیبا نیستم و در واقع کسی نبود که به من توجه کند» و یا « من فقط دلم می خواست ببینم آیا فقط برای همسرم دوست داشتنی نیستم یا اینکه هیچ کس دوستم ندارد» با وجود چنین طرز فکری افراد وارد رابطه های مختلف می شوند و به این روند وابسته می شوند تا از جانب دیگران مورد تایید قرار بگیرن.

شور و هیجان سرکوب شده: دسته ای از انسان ها خودشان را با شور و هیجان بالا می دانند و زمانی که این شور و هیجان را نتوانن در رابطه خود با همسرشان پیاده کنند دچار سرکوب احساسات می شوند، برخی از افراد بیان می کنن، « من همیشه کودک درون فعالی داشتم و این شور و هیجانم از سوی همسرم نادیده گرفته شد » یا در برخی اوقات که هیجان و علاقه خودم را ابراز میکردم همسرم می گفت: « تو یک بچه ای و در ازدواج و زندگی مشترک هرگز طعم عشق و دوست داشتن را نچشیده ام».

تعارض زناشویی:

تعارض زناشویی اشاره دارد به تعاملات و واکنش های میان زن و مرد؛ این طبقه شامل چند عامل مهم است، مانند: برآورده نشدن نیاز های عاطفی، تزلزل و تفاوت ارزش های زوجین، عدم توجه به مرزبندی ها، اختلافات زناشویی ، انتقام از همسر، عدم جذابیت در ادامه مقاله به صورت اختصار هر کدام از این موارد را توضیح می دهیم با ما همراه باشید.

برآورده نشدن نیاز های عاطفی: یکی از مهم ترین موارد در یک رابطه برآورده شدن نیاز های طرفین است، عدم تامین نیاز های عاطفی از طرف همسر می توانند به این شکل بیان شود « ما هیچ وقت با همدیگر حرف نمی زنیم » « همسرم بیرون از خانه برای همه شاد و سرزنده بود اما در درون خانه برایم غمگین و افسرده بود» «کلا در زندگی با آن همه احساسات و نیازها خودم را فراموش کرده بودم» نیاز به توجه از جانب همسر به عنوان یکی از مهم ترین نیاز های عاطفی مطرح شده است، اگر این نیاز برآورده نشود چندان نمی توان رضایت از زندگی داشت.

تزلزل و تفاوت ارزش های زوجین: سیل عظیمی از بانوان بیان می کنند که همسر آنها درک مناسبی در برآورد کردن خواسته های آنها ندارد، یکی از خواسته های اساسی زنان مسئله صداقت در مردان است؛ برای مثال می گویند: « من انتظار داشتم او با من صادق بود؛ اما تو هرگز در زندگی مشترک این گونه نبود» یا « همسرم اصلابه نیاز های مادی و عاطفی من توجه نمیکنه و خواسته های من براش مهم نیست، درصورتی که لازمه خواسته های من رو برآورده کنه» یا « راه من و همسرم در زندگی هرگز یکی نبود و هیچ گاه هدف یکسانی نداشتیم» برای اینکه همسر شما به ارزش ها و خواسته های شما آشنایی پیدا کند؛ لازم است خواسته های خود را به طور مستقیم بیان کنید و از هر گونه عدم بیان خواسته دوری کنید. تا زمانی که شما از خواسته خود بیان نکنید، نمی توانید به نتیجه مطلوب برسید.

عدم توجه به مرز بندی ها: رعایت نکردن حریم و مرزهای شخصی در زندگی زناشویی یکی دیگر از عواملی بود که در زنان و هم چنین همسران آنها دیده می شد، برای مثال در اتاق مشاوره این دسته موارد بسیار شنیده میشد، « همسرم همیشه خیلی زیاد با دوست های مجردش رفت و آمد می کرد» «شوهرم رابطه های بدون مرز با دوستان من داشت» « مدام در رفت و امد با افراد غریبه بودیم» و … وجود مرز بندی در رابطه باعث می شود حدود یک رابطه حفظ شود و رابطه به بیراه کشیده نشود.

اختلافات زناشویی: در این قسمت افرادی که دچار این مسئله بودن بیان می کنند با اختلاف های زیادی در زندگی با همسر خود مواجه هستند، این اختلافات شامل: اجازه ی دخالت سایر افراد در زندگی، اعتیاد همسر و تعارض در نقش های زوجین، برای مثال می گویند:« مادر شوهر من باید در تمام برنامه های زندگی ما نقش داشته باشه و من دیگه داشتم دیوانه می شدم » « هیچ کدام از مناسبت های زندگی مان را همسرم به خاطرش نمیاره و وقتی ازش گله مند میشم میگه تو بچه ای ». اختلافات زناشویی می توانند بر سر خیلی از مسائل در زندگی به وجود بیاید و افراد بر سر موضوعات ریز تا درشت زندگی با هم، هم سلیقه نباشن.

انتقام از همسر: رفتار و واکنش های آزار دهنده همسر مانند عدم ابراز محبت، برقراری رابطه باسایر زنان، یا حتی ذکر رابطه پنهانی به همسر عامل هایی که است که زنان را به انتقام جویی از همسر سوق مب دهد، برای مثال در این دسته از مشکلات شنیده شده که « هزار بار بهش گفتم دوست دارم اما هیچ توجه ای نکرد» « همیشه می دونستم به خواهرم نظر داشته» « همیشه یه ندای درونی بهم میگفت که بهش ثابت کن هیچی از اون کم نداری» و …

عدم جذابیت همسر: یکی دیگر از عوامل مهم در عرصه خیانت زناشویی عدم جذابیت همسر است، زمانی که همسر فردی جذابیت کافی را برای فرد رقم نزند، به مرور برایش احساس کسالت به وجود می آورد بنابرایت برای اینکه از این امر دوری شود بهتر است همواره به قیافه خود رسیدگی شود. برای مثال برخی از زوجین که بر سر این مسئله مشکل دارند بیان می کنند: « از اول هم از قیافه همسرم خوشم نمی اومد» « همیشه دوستام ، فامیلام و آشناهام که بهم می رسیدن می گفتن حیف توکه با این ازدواج کردی» « من از قد و هیکل شوهرم متنفرم» « همیشه قیافه دوست پسر قبلیم جلوی چشمم بود و بهش افسوس می خوردم» و ….

عوامل جنسی:

عوامل مرتبط با نیاز های جنسی  در این مقوله قرار گرفت؛ این عوامل در سه زیر طبقه به نام های کنجکاوی تجارب جنسی، تجربه های جنسی قبل از ازدواج، ناکامی جنسی دسته بندی شده است.

کنجکاوی در تجربه های جنسی: برخی از بانوان بررسی رشد جنسی خود و اطمینان از توانایی رابطه جنسی کامل را دلیل انجام خیانت جنسی می دادند، برای مثال: « من هیچ وقت مطمئن نبودم که بتوانم همسرم را ارضا کنم» « می خواستم از طریق یک فرد دیگه به جز همسرم مطمئن شوم که از نظر رابطه جنسی مشکلی ندارم» « عاشق رابطه برقرار کردن با افراد خیلی کوچکتر یا خیلی بزرگتر از خودم بودم» و …

تجربه رابطه جنسی قبل از ازدواج: دارا بودن روابط جنسی و عدم رهایی خواسته یا ناخواسته از این روابط پس از ازدواج به عنوان یکی از زیر طبقات عمل جنسی مطرح بود، برخی افراد در این باره می گویند:  « وای من چقدر از دست این روابط فراری بودم تلفنم مرا رها نمی کرد»« مدام بچه ها را در فیسبوک و اینستاگرام می دیدم و تحریک می شدم» « هر روز تا قبل از ازدواج یک سبک از رابطه را تجربه می کردم» « تنها دلخوشی من 35 سال عمرم از دوران مجردی و انواع عشق و حال هایم است».

ناکامی جنسی: عدم تامین خواسته های جنسی و یا نارضایتی از برقراری رابطه جنسی با همسر نیز یکی دیگر از عوامل مرتبط  با روابط زناشویی است، برخی افراد این مسئله را اینطور در روابط خود توضیح می دهند؛ « هر شب که یکم بحث داشتیم رخت خوابش را جدا می کرد» « هر 4 ماه یکبار باهم رابطه جنسی داشتیم»« همیشه ارضا شدن یک زن را بی ارزش می دانست و تا خودش ارضا میشد مرا فراموش می کرد و راحت می خوابید»« هربار به بهانه اینکه امشب خسته ام، امشب حوصله ندارم پشتش را به من می کرد و می خوابید.» وجود هر کدام از این مسئله ها در روابط باعث می شود فرد دیگر نتواند در رابطه دوام بیاورد و در جستجوی رفع نیاز های خودش باشد ؛ بنابراین اگر با این دسته از مشکلات دسته وپنجه نرم میکنید، حتما با روانشناسان ما ارتباط برقرار کنید و در جستجوی درمان باشید.

سبب شناسی خیانت زناشویی:

اختلالات مرتبط با تعارض های زناشویی به سه دسته تقسیک شده اند و در ادامه با این سه دسته و عوامل مهم آن آشنا خواهید شد:

  • عوامل درون فردی: اختلالات شخصیت، اختلالات روانی، اختلالات جسمی، عادت ها و صفا های شخصیتی آزار دهنده.
  • عوامل برون فردی: اختلالات جنسی، الگو های ارتباطی ناسالم، اختلالات عشق، اختلال در ارتباط کلامی و غیر کلامی، همسر آزاری، خیانت، افکار و باورهای غیر منطقی زوج ها، تفاوت های شخصیتی، مشکلات ساختاری، مشکلات مربوط به صرف وقت با یکدیگر، اختلالف ارزشها، اختلاف فرهنگی و مشکلات رشدی.
  • عوامل فرافردی : مشکلات اقتصادی، شغلی، مشکلات مربوط به خانواده های اصلی و اقوام، دخالت منفی خانواده ها و اقوام، مشکلات مربوط به فرزندان، سایر عوامل فشار زا و تغییرات مهم در زندگی.

هر انسانی دارای دو نوع رابطه است، یک رابطه با خود و دو رابطه با دیگران، که شاید اولی به نوعی مهم تر و اساسی تر از دومی باشد،اگر رابطه اولی یعنی رابطه با خود درست شکل نگیرد، رابطه با دیگران هم هرگز درست شکل نمی گیرد. برای برقراری رابطه ای سالم با دیگری نیازمند پذیرفتن خود به همان گونه که هستیم می باشد. وقتی خودتان را همانطور که هستید بپذیرید، میتوانید زندگی بهتری داشته باشید و با دیگران ارتباط بهتری برقرار کنید.

کلام نهایی کلینیک روان‌شناسی و روان‌شناختی دکترمخدومی:

خیانت زناشویی یکی از تلخ ترین اتفاقات در زندگی فرد است، بهبود بخشیدن یک رابطه بعد از خیانت واقعا کار سختی است، اما شدنی می باشد، برای التیام پیدا کردن از خیانت شما نیازمند یک سیستم حمایتی هستید، مانند کسانی که شما را دوست داشته باشند و حتی بتوانند احساسات شما را درک کنند؛ مراجعه به درمانگر حرفه ای که سابقه درخشانی در امر زوج درمانی دارد و ارائه خدمات مشاوره ای در فضایی امن و آرامش زا می تواند به شما کمک شایانی بکند،شما می توانید درباره هیجانات و احساسات خود به راحتی با درمانگران ما صحبت کنید و متخصصان کلینیک روانشناسی و روانشناختی دکتر مخدومی با شناخت از نقاط ضعف و قدرت شما به شما دوست عزیز کمک کنند تا بتوانید برای بهبود بخشیدن رابطه خود آماده شوید وگام بردارید.

 

 

 

 

اخیانت

تعریف کامل رفتار

 

 

بررسی رفتار از منظر اخلاق انسانی

بررسی از منظر اخلاق انسانی

 

 

بررسی رفتار از منظر قانون

بررسی رفتار از منظر قانون

 

 

بررسی رفتار از منظر دین و مذهب

بررسی رفتار از منظر دین ومذهب

 

 

بررسی رفتار از منظر علم

پزشکی

 

روانپزشکی

 

روانشناسی

 

جامعه شناسی وفرهنگ