درمان اعتیاد به خودارضایی

ریشه خودارضایی وسواسی در یک اختلال بهداشت روان است که به خود عمل رابطه مربوط نیست. برخلاف تصورات عموم مردم کسی که به این عمل دست می‌زند، تمایلات جنسی شدیدی ندارد. این عمل نیاز روانی دیگری را برآورده می‌کند و بنابراین نیاز به درمان روان‌شناختی و اعتیاد دارد.

مسائل روان‌شناختی حول این رفتار نیاز به درمان حرفه‌ای و محیط بازتوانی دارد. این شرایط به همان نوع درمانی نیاز دارد که هر نوع اعتیاد دیگر به آن احتیاج دارد. راهکارهای درمانی این نوع ترک اعتیاد را برای کمک به درمان اختلال خودارضایی وسواسی در زیر آوردیم.

روان‌درمانی

برای مؤثر بودن درمان، اهمیت‌دادن به همه عوامل اساسی مهم است. موضوعات معمول ممکن است شامل احساسات و رفتارهای فرد در مورد خودارضایی، انجام‌دادن رفتارهای وسواسی جنسی دیگر توسط فرد، مشکلات ناشی از اعتیاد، آسیب‌های گذشته و عوامل استرس‌زای فعلی باشد.

اگر شرایط دیگری وجود دارد (به عنوان مثال، سلامت روان قابل تشخیص یا اعتیاد)، باید به این موارد نیز پرداخته شود. اغلب اوقات، یک پیمان تجرد که در آن فرد از خودارضایی و سایر فعالیت‌های جنسی خودداری می‌کند، آغازی برای پرهیز از رفتار ناخواسته به‌طور کامل است.

انواع متداول درمان‌ها

از آن‌جایی که اعتیاد به خودارضایی ترکیبی از باورهای ناسازگار را در پی دارد که منجر به افکار مشکل‌دار و در نهایت رفتار نامطلوب می‌شود، پرداختن به هر یک از این موارد به صورت جداگانه و به‌صورت ترکیبی مهم است.

رفتاردرمانی شناختی دقیقاً همین کار را می‌کند. به عنوان مثال، یک باور ناپذیرفتنی رایج این است: «من یک شریک جنسی نامطلوب هستم.»

بنابراین فکر متناظر با این مسئله می‌تواند این باشد: «با توجه به این‌که دیگران مرا مطلوب نمی‌دانند، بنابراین خودم باید خودم را برای لذت بردن از نظر جنسی ارضا کنم. این تمام چیزی است که عاید من می‌شود.» سپس این رفتار وسواس‌گونه به وجود می‌آید. با تغییر نحوه خودنگری شخص و انجام آزمایش‌های مختلف رفتاری، در نهایت ممکن است باورها، افکار و رفتارها تغییر کند.

 

بازه زمانی و نتیجه درمان در نظر گرفته شده

مانند سایر اختلالات اعتیاد، هیچ درمان شناخته شده‌ای وجود ندارد. بلکه به شرایط رسیدگی می‌کنیم. خوشبختانه، درصورتی‌که فرد کاملاً پیگیر درمان شود و تغییرات مؤثر در شیوه زندگی را حفظ کند، نتایج موفقیت آمیزی احتمالاً رخ می‌دهد.

برای متحول شدن نیاز به میل و انگیزه قوی است. بدون این، تغییر بعید است. توجه داشته باشید که به دلیل ماهیت اعتیاد خودارضایی که در آن افراد ممکن است در حالت انکار باشند یا مقاومت نشان دهند. مرحله اولیه بهبودی ممکن است مدت‌زمان زیادی طول بکشد.

تغییر سبک زندگی

اگر به دنبال نتایج مثبت هستید، تغییر سبک زندگی یک امر ضروری است. به یاد داشته باشید که حتی بهترین درمانگر دنیا نمی‌تواند باعث تغییر شخص شود. این نوع تغییر یک موضوع درونی است. علاوه بر این زمان صرف شده با یک درمانگر در مقایسه با زمانی که فرد در زندگی روزمره می‌گذراند، بسیار محدود است.

بعضی از تغییرات مناسب سبک زندگی به‌عنوان شروع درمان عبارت‌اند از:

  • صادق بودن با خود و درمانگر در مورد موضوع‌های موجود
  • صرف کردن وقت خود برای انجام مراحل درمانی
  • مشغول ماندن
  • مراقبت از بدن خود
  • آماده‌کردن استراتژی برای تغییر
  • یافتن یک گروه حمایتی
  • محدودکردن زمان تنها ماندن
  • پوشیدن لباس اضافی در شب
  • دور شدن از محتواهای جنسی و سایر مطالبی که تمایل به خودارضایی را افزایش می‌دهد.
  • صبور بودن

هرچه استراتژی‌های بیشتری به‌طور مداوم و از قصد اجرا شود، احتمال بهبود موفقیت‌آمیز بیشتر خواهد بود.

دارودرمانی

در این زمان داروی خاصی وجود ندارد که برای اعتیاد به خودارضایی تجویز کنیم. لازم به ذکر است که سایر بیماری‌ها که به دارو نیاز دارند (به عنوان مثال، اختلال افسردگی اساسی، اعتیاد به الکل، اختلالات مصرف مواد، اختلالات روان‌پریشی، اسکیزوفرنی، دوقطبی و غیره) ممکن است منجر به ایجاد یا در نتیجه اعتیاد به خودارضایی شود.

در چنین مواردی، مهم است که بیماران این عوامل را با پزشک تجویزکننده بررسی کرده و دارویی را که تجویز شده مصرف کنند.

حتماً پیش از مصرف خودسرانه داروهایی که در ادامه نام می‌بریم با مشاوران همیشه آنلاین و متخصص کلیه و مجاری ادراری پذیرش ۲۴ در مورد اعتیاد به خود ارضایی و راهکار درمان آن صحبت کنید.

اگر می‌خواهید بدانید که بهترین قرص برای درمان خودارضایی چیست باید بگوییم داروهایی از جمله لیتیوم، بوسپیرون، داروهای ضدافسردگی سه حلقه‌ای، مهارکننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI ها)، داروهای ضد روان پریشی نسل جدید، نالترکسون و میرتازاپین اثربخشی بسیار خوبی در به حداقل رساندن خودارضایی وسواسی نشان داده‌اند. در هر صورت درمان هنوز یک بخش اساسی در فرآیند ترک اعتیاد به خودارضایی است.

حقایقی جالب درباره خودارضایی

در ادامه چند حقایق جالب آورده شده است که می‌تواند به شما در مورد این موضوع و سایر جنبه‌های آن اطلاعات بیشتری دهد.

  • مردانی که هر هفته پنج مرتبه انزال دارند، خطر ابتلا به سرطان پروستات در آن‌ها کاهش می‌یابد.
  • خودارضایی باعث کوچک شدن آلت تناسلی مرد، کاهش میل جنسی، ناباروری یا کوری نمی‌شود (به عبارت دیگر نتیجه معتبر تحقیقاتی برای اثبات این مسائل وجود ندارد.)
  • زنانی که در اواخر ۲۰ سالگی هستند بیشتر خودارضایی می‌کنند.
  • خودارضایی زندگی جنسی شما را می‌تواند بهبود بخشد.
  • مردان بیشتر از زنان خودارضایی می‌کنند.

فواید ترک خود ارضایی

تحقیقات انجام شده در زمینه اعتیاد به خودارضایی نشان داده‌اند افراد می‌توانند با اجتناب از انجام این کار از رفتار وسواس‌گونه جنسی جلوگیری کرده و اعتیاد به پورنو یا رابطه جنسی را ترک کنند.

در ادامه متن فواید ترک خود ارضایی از نظر علمی را برای شما بازگو کرده‌ایم:

  • توجه شما را به رابطه عاطفی خود متمرکز می‌کند.
  • به شما کمک می‌کند تا خود را با ارزش‌های دینی یا اخلاقی خود وفق دهید.
  • استفاده شما از محتوای جنسی را کاهش می‌دهد.
  • تمرکز شما را بهبود می‌بخشد.
  • برای انجام کارهای دیگر و مهم‌تر به شما وقت می‌دهد.
  • پوستتان بهبود می‌یابد و روشن می‌شود.
  • باعث اجتماعی‌تر شدن شما می‌شود.
  • صبح‌ها سرحال‌تر و شادمان‌تر می‌شوید.
  • انرژی و خلاقیت شما بیشتر می‌شود.
  • آگاهی شما از بدنتان بیشتر می‌شود.
  • عزت‌نفس شما افزایش پیدا می‌کند.

عوارض خودارضایی

خودارضایی معمولاً عوارض جانبی ایجاد نمی‌کند. با این حال، اگر خودارضایی وسواسی، مداوم یا شدید باشد، ممکن است عوارض جانبی زیر را ایجاد کند:

عوارض جانبی جسمی

از نظر جسمی، خودارضایی بیش از حد می‌تواند منجر به اِدِم، احساس گناه و تحریک پوست شود. ادم (Edema) به تورم اعضای بدن در اثر عفونت یا التهاب اشاره دارد. محکم گرفتن آلت تناسلی می‌تواند منجر به تورم شود که می‌تواند خطرناک باشد.

از طرفی این تورم ممکن است باعث پارگی پوست و تحریک پوست شود. همچنین می‌تواند منجر به احساس گناه شدید شود که نتیجه آن ناراحتی فرد است یا نسبت به خودش احساس منفی داشته باشد. این موضوع می‌تواند به افسردگی، ترس و هراس منجر شود و همچنین بر نحوه رفتار وی در جامعه تأثیر می‌گذارد.

 

عوارض جانبی روانی

از نظر روان‌شناختی، اعتیاد به خودارضایی یک جنگ درونی است. برداشت شما از بعضی پدیده‌ها تغییر می‌کند و شما شاهد تغییراتی در رفتار مانند به تعویق افتادن عقاید مذهبی، ارتباط جنسی ضعیف، درگیری‌های جنسی غیرضروری با همسرتان و مسائل مربوط به روابط خواهید بود.

خونریزی بعد از خودارضایی

سوال بیمار:

سلام خسته نباشید من دختری ۱۶ سالع هستم من هرماه ۷ الا ۸ روز پریودم اما دوماه اخیر ۵ روزه بوده روز ۶ ام پریودی نامزدم با دست حرکت مالشی بر روی واژنم انجام داد بعد از نیم ساعت خون اومد و لخته خون آیا به خاطر پریود هست؟

درد کمر و زیر دل هم داشتم و سوزش واژن خون اول که ازم خارج شد با لخته قرمز بود اما فردای اون روز لخته سیاه اومد بعد از اونم عفونت شدید دارم به طوری که سوزش زیاد دارم بوی بد واژنم و همچنین متورم شدن آیا به پرده‌ام آسیب رسیده؟

پاسخ :
پرده بکارت با ارتباط جنسی آسیب خواهددید با اینحال بهتر هست برای سلامت پرده بکارت معاینه بشین، خونریزی و دفع لخته میتونه از داخل رحم باشه و نه از پرده بکارت
برای تشخیص عفونت واژینال شرح حال کامل تری لازم هست.
 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

افسانه‌هایی مبنی بر اینکه خودارضایی باعث نابینایی یا ناباروری می‌شود وجود دارد که به‌هیچ‌عنوان درست نیست. با این حال نمی‌توان انکار کرد اعتیاد به خودارضایی مشکل جدی است که باید درمان شود. بنابراین شاید یکی از سؤالاتی که ذهن شما را مشغول کرده این است که آیا عوارض خود ارضایی بعد از ترک از بین می‌رود یا خیر؟! پاسخ شما بله است.