<link href="/modules/mod_accordeonmenuck/themes/default/css.php?cssid=accordeonck478" rel="stylesheet"/>

تست MMPI چیست؟

تست شخصیت

چند وجهی مینه سوتا یا همان تست MMPI همانند تست نئو جزو معروف ترین و پر مصرف ترین تست های روانشناسی دنیا می باشد . در سالیان گذشته گروهی از پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا واقع در کشور آمریکا این تست روانشناسی محبوب را ارائه دادند و این امر موجب نام گذاری این تست ، باعنوان مینه سوتا یا به صورت مختصر MMPI شده است .

 

تست MMPI

تست MMPI برای افرادی که از بیماری های روانی رنج می برند ، مورد استفاده قرار می گیرد .

به این صورت که روانشناسان برای تشخیص نوع بیماری و شدت آن از این تست استفاده می کنند . این تست چند وجهی در غالب یک پرسشنامه مطرح می شود که روانشناسان می بایستی نتایج حاصل از این تست را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند و در نهایت نتیجه ی آن را بر روی نمودار نشان دهند که این نمودار بیانگر دو دسته مقیاس بالینی و اعتبارسنجی می باشد .

روانشناسان با استفاده از اطلاعات حاصل ، درمان مناسب را انتخاب می کنند . این تست روانشناسی قابلیت تفسیر و ارزیابی توسط سیستم های کامپیوتری را نیز دارا می باشد اما نتیجه ی حاصله توسط پزشک از دقت بالاتری برخوردار است .

تست سلامت روان MMPI

تست مینه سوتا یا MMPI تست روانشناسی شخصیت است که بعد از انجام تست می تواند ابعاد شخصیت فرد را مشخص کرد و ویژگی های رفتاری فرد را به دست آورد. این تست یک پرسشنامه خودسنجی 565 سوالی، با گزینه های انتخابی ” بلی ” و ” خیر” است که فرد با توجه به ویژگی شخصی به آن ها جواب می دهد و در همه افرادی که بالای 16 سال بوده و یا حداقل کلاس 8 را گذرانده اند قابل اجراست. نتیجه به صورت نموداری و حتما باید توسط متخصصین روانسنجی و یا روانشناسی تفسیر گردد. در حال حاضر نمونه های معمول این آزمون در کاربرد بالینی بین 240 تا 560 ماده را شامل می شوند که زمان بسیاری را برای اجرا می طلبد.

اهمیت تست ام ام پی آی

این واقعیت که MMPI و MMPI2 رایج ترین وسیله روانشناختی شخصیت سنجی است و در نوع خود بیش از هر آزمونی مورد تحقیق قرار گرفته است بدون تردید یکی از امتیازات برجسته آن است و هر ساله چند صد مقاله تحقیقی در مورد MMPI نوشته میشود که بطور گسترده در مطالعات پژوهشی و بالینی مورد استفاده قرار میگیرد.

این تست نقش مهمی در تعیین مشکلات اجتماعی، شخصی و رفتاری در بیماران روانی دارد و اطلاعات باارزشی در جهت تشخیص و درمان بیماران در اختیار پزشک قرار میدهد.

از نقاط قوت MMPI، ماهیت غیر نظری آن است، خصوصیتی که احتمال مفید بودن آنرا در طیفی گسترده افزایش میدهد.

وجود مقیاسهای اعتباری که برای ارزیابی نگرش نسبت به شرکت در آزمون طرح ریزی شده اند علاوه بر اطلاعات شخصیتیو بالینی یک مزیت مشخص MMPI است که موجب برتری آن بر بسیاری از ابزارهای شخصیت سنجی دیگر شده است.

نسخه فارسی تست MMPI

آزمون چند وجهی MMPI توسط گروهی از پژوهشگران آمریکایی ارائه شده است . این آزمون به علت جامع بودن و صحیح بودن نتیجه های آن ، به سرعت از محبوبیت بالایی برخوردار شد و بیش از پنجاه کشور آن را به زبان خود ترجمه کردند .

از آنجایی که در فرهنگ غربی و فرهنگ ایرانی تفاوت هایی وجود دارد ، پس از ترجمه ی این آزمون محبوب آن طور که باید شخصیت فرد را منعکس نمی کرد و روانشناسان دچار مشکل می شدند . به همین منظور گروهی از روانشناسان متخصص و ماهر کشور ما ، تست ها را با توجه به شرایط فرهنگی کشور تهیه می کنند و این تست معتبر و محبوب در بسیاری از مراکز روان درمانی و پژوهشی استفاده می شود .

مقیاس های تست MMPI

نسخه اصلی MMPI (فرم 567 سوالی) دارای 10 مقیاس بالینی (Clinical scales) و 3 مقیاس روایی(Validity scales) میباشدکه در نسخه فارسی 71 سوالی 2 مقیاس بالینی آن حذف شده است (Mf و Si).

مقیاسهای روایی(Validity scales) یا اعتبارسنجی

مقیاس L - مقیاس F- مقیاس K

مقیاسهای بالینی (Clinical scales)

  • مقیاس (وانمود خوب) دروغ سنجی: فرد تلاش دارد خود را بهتر نشان دهد.
  • مقیاس (وانمود بد): فرد تلاش دارد خود را بدتر نشان دهد.
  • مقیاس (انکار کردن): فرد در طول آزمون حالت تدافعی دارد.

مقیاس‌های بالینی به خصوصیات شخصیتی فرد در ابعاد مختلف می‌پردازد. این مقیاس‌ها در فرم 71 سوالی کاهش پیدا کرده‌اند و مقیاس‌های باقیمانده شامل موارد زیر است:

  • مقیاس HS یا هیپوکندری: به خصوصیت بیماری گونه خود فرد اشاره دارد. کسانی‌ که نمره بالایی در این قسمت می‌گیرند توجه زیادی به مشکلات جسمی خود دارند و اغلب احساس بیماری و ناراحتی می‌کنند، اما در واقع مشکل خاصی ندارند.
  • مقیاس D یا افسردگی: نمره فرد در این مقیاس میزان افسردگی را نشان می‌دهد.
  • مقیاس Hy یا هیستری: مقدار تمایل فرد به انجام واکنش‌های نمایشی را نشان می‌دهد.
  • مقیاس Pd یا انحراف روانی اجتماعی: میزان واکنش‌های ضد اجتماعی را نشان می‌دهد.
  • مقیاس PT یا ضعف روانی: نشان دهنده خستگی و ضعف روانی است.
  • مقیاس SC یا اسکیزوفرنی: به وجود اختلالات اسکیزوفرنیک یا شبه آن اشاره می‌کند.
  • مقیاس Ma یا شیدایی خفیف: این نتیجه برعکس نتیجه افسردگی است. این افراد شادتر و پرانرژی‌تر از معمول هستند و اگر این حالت اما اگر بیش از اندازه باشد اختلال مانیا یا شیدایی محسوب می‌شود.

 

 

سوالات این آزمون در ده مقیاس مختلف طبقه بندی شده اند. هر مقیاس به یک الگو یا شرایط روانشناختی اشاره دارد. با این حال بین مقیاس ها همپوشانی نیز وجود دارد. در حالت کلی، نمره بالا در هر مقیاس می تواند نشانه یک اختلال باشد.

در ادامه توضیح کوتاهی در مورد هر مقیاس خواهیم داد.

این مقیاس ۳۲ سوال دارد و به منظور سنجش نگرانی های بی مورد و ناسالم فرد درباره سلامتی خود طراحی شده است.

نمره بالا در این مقیاس می تواند به این معنی باشد که نگرانی های شما درباره سلامتتان، باعث ایجاد تداخل در زندگی روزمره تان شده و مشکلاتی را در روابطتان به وجود آورده است.

برای مثال، فردی که در این مقیاس نمره بالایی گرفته است، ممکن است در دوره هایی که تحت فشار و استرس زیادی است، نشانه های جسمی تجربه کند که دلیل بیرونی ندارند.

مقیاس ۲: افسردگی

این مقیاس با ۵۷ سوال، رضایت شما را از زندگی تان می سنجد. فردی که در این مقیاس نمره بالایی کسب کند، ممکن است دچار افسردگی بالینی باشد یا حتی به طور مکرر افکار خودکشی داشته باشد.

نمره متوسط به بالا در این مقیاس می تواند نشانه این باشد که شما منزوی هستید یا از شرایط خود ناراضی هستید.

مقیاس ۳: هیستری

این مقیاس ۶۰ سوالی، واکنش شما به استرس را ارزیابی می کند. در واقع این مقیاس، نشانه های جسمی و هیجانی شما را در شرایط استرس زا می سنجد.

مطالعات نشان داده اند که افرادی که از دردهای مزمن رنج می برند، در این سه مقیاسی که ناکنون به آنها اشاره شد، به دلیل  نمرات بالاتری کسب می کنند.

مقیاس ۴: انحراف روانی

این مقیاس از آزمون MMPI برای شناسایی آسیب های روانی طراحی شده است. ۵۰ سوال در این مقیاس وجود دارد که رویکردها و رفتارهای ضداجتماعی فرد و میزان سازگاری یا مقاومت در برابرمنابع قدرت را اندازه می گیرند.

اگر فردی در این مقیاس نمره بالایی داشته باشد، ممکن است دچار اختلالات شخصیت باشد.

مقیاس ۵: مردانگی/زنانگی

هدف اصلی این مقیاس ۵۶ سوالی، کسب اطلاعاتی درباره گرایشات جنسی فرد بوده است. البته این بخش مربوط به زمانی است که تمایلات همجنسگرایانه به عنوان یک اختلال شناخته می شدند.

امروزه، از این مقیاس برای ارزیابی میزان همبستگی فرد با هنجارهای جنسیتی رایج استفاده می شود.

مقیاس ۵: پارانویا

در این مقیاس با ۴۰ سوال، نشانه های مرتبط با سایکوسیس یا روان پریشی بررسی می شود. از جمله:

  • سوءظن شدید به دیگران
  • تفکر سیاه و سفید قوی
  • احساس مورد ظلم واقع شدن از طرف جامعه

نمره بالا در این مقیاس می تواند نشانه اختلالات روان پریشی یا اختلال شخصیت پارانوئید یا شکاک باشد.

مقیاس ۷: ضعف روانی

۴۸ سوال در این مقیاس به بررسی و سنجش موارد زیر می پردازند:

اضطراب

  • افسردگی
  • رفتارهای جبری
  • نشانه های اختلال وسواس (OCD)

اصطلاح ضعف روانی یا psychasthenia دیگر به عنوان تشخیص استفاده نمی شود ولی متخصصان از این مقیاس برای شناسایی اجبارهای ناسالم و احساسات منفی و مخل ناشی از آنها استفاده می کنند.

مقیاس ۸: شیزوفرنی

سوالات ۸۷ گانه این مقیاس به این منظور طراحی شده اند که نشان دهند آیا فرد مبتلا یا مستعد ابتلا به اختلال شیزوفرنی یا اسکیزوفرنی هست یا نه.

این مقیاس به این می پردازد که آیا فرد دچار توهم، هذیان یا افکار نابسامان و از هم گسیخته هست یا نه و میزان جداافتادگی و بیگانگی فرد از جامعه را می سنجد.

مقیاس ۹: هیپومانیا

هدف این مقیاس این است که با ۴۶ سوال نشانه های مرتبط با هیپومانیا را اندازه بگیرد. این نشانه ها عبارتند از:

  • انرژی زیاد و بی جهت
  • تند صحبت کردن
  • افکار مسابقه ای (سریع و اغلب تکراری)
  • توهم ها
  • تکانشگری
  • توهم عظمت

اگر فردی در این مقیاس نمره بالایی داشته باشد، نشانه های مرتبط با اختلال دوقطبی دارد.

مقیاس ۱۰: درونگرایی اجتماعی

این مقیاس یکی از آخرین قسمت هایی است که به آزمون MMPI اضافه شده است و با ۶۹ سوال درونگرایی و برونگرایی شما را اندازه می گیرد. نمره شما در این مقیاس میزان تمایل یا دوری کردن شما از تعاملات اجتماعی را نشان می دهد.

علاوه بر این، مقیاس درونگرایی اجتماعی میزان رقابت جویی، انطباق، کمرویی و قابل اعتماد بودن شما را می سنجد.

نمره گذاری و تفسیر آزمون MMPI

امتیازدهی به پرسشنامه این تست روانشناسی در دو دسته مقیاس‌ انجام می‌گیرد. یک دسته شامل مقیاس‌های روانی است که قبل از امتیاز دهی و تفسیر به مقیاس‌های بالینی، امتیاز دهی و تفسیر می‌شود. مقیاس‌های روانی مشخص می کنند که آیا ممکن است فرد به برخی سوالات جواب دروغ داده باشد و یا با حالت دفاعی و مغرضانه به برخی سوالات پاسخ داده باشد.

با استفاده از بعضی از مقیاس های این تست روانشناسی می توان تعیین کرد که فرد آیا میخواسته خود را بهتر از حالت واقعی یا بدتر از آن نشان دهد یا خیر. سپس بر اساس این نتایج به دست آمده می توان نتایج به دست آمده از مقیاس های بالینی را به درستی تعبیر کرد.

تفسیر کامل این آزمون پیچیده و نیازمند تخصص و تجربه بسیار زیاد است، در سایکومتریست تفسیر کلی تست MMPI همراه با رسم نمودار ارائه میگردد که میتوانید از طریق گزینه های بالا (شرکت در آزمون MMPI) در نسخه های 71 و 370 و یا 567 سوالی شرکت کنید.

 

 

 

چه نسخه های دیگری از این آزمون وجود دارد؟

نسخه کوتاه تری نیز از آزمون MMPI وجود دارد که شامل ۳۳۸ سوال است. این نسخه زمان کمتری (بین ۳۵ تا ۵۰ دقیقه) برای پاسخگویی نیاز دارد.

همچنین محققان نسخه ای مخصوص نوجوانان بین ۱۴ تا ۱۸ سال نیز تهیه کرده اند که  ۴۷۸ سوال دارد و یک ساعت زمان برای تکمیل آن نیاز است. نسخه کوتاه تری نیز برای نوجوانان وجود دارد . این نسخه از آزمون در سال ۲۰۱۶ با نام MMPI-A-RF با ۲۴۱ سوال و مدت زمان ۲۵ تا ۴۵ دقیقه برای پاسخگویی، برای استفاده در دسترس قرار گرفت.

با اینکه نسخه های کوتاه تر زمان کمتری نیاز دارند، بسیاری از متخصصان نسخه های بلندتر و کامل تر را ترجیح می دهند زیرا نتایج دقیق تری به دست می دهند و پشتوانه پژوهشی بیشتری دارند.

 

آزمون MMPI برای چه چیزی استفاده می شود؟

آزمون MMPI برای کمک به تشخیص اختلالات مربوط به سلامت روان طراحی شده است، اما بسیاری از متخصصان برای تشخیص، تنها به این آزمون اکتفا نمی کنند. برای تشخیص علاوه بر این آزمون، نیاز به شرح حال مراجع و مصاحبه متخصص با وی نیز نیاز است. به عبارت دیگر، از این آزمون برای تدوین پلن یا همان طرح درمان توسط بسیاری از روانشناسان مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این آزمون روانشناس می تواند متوجه شود که آیا مراجع نشانه های خود را کمتر از میزان واقعی گزارش می دهد، یا برای جلب توجه و برانگیختن احساس همدل و همدردی اطرافیان، تظاهر به داشتن نشانه هایی می کند که در واقع ندارد. در واقع این آزمون احساسات واقعی را که مراجع تجربه می کند و شدت آن ها را به درمانگر نشان می دهد.

آزمون MMPI حتما باید توسط متخصص آموزش دیده انجام و تحلیل شود. البته از نتایج آزمون با اهداف مختلف استفاده می شود. برای مثال، ارزیابی های MMPI معمولا برای تعیین حضانت فرزند، برنامه های سوء مصرف مواد، موسسات آموزشی و استخدام نیرو استفاده می شوند.

بسیاری از سازمان های معتبر دولتی و خصوصی، به دلیل اعتبار این آزمون و قدرت آن در تشخیص مشکلات روانشناختی فرد و پیش بینی رفتار فرد، برای گزینش و استخدام نیرو در موقعیت ها و سمت های مهم و حساس (مانند مدیران رده بالا، قضات، خلبانان، نیروهای پلیس، کارمندان صنایع هسته ای، …) از آن استفاده می کنند.

 

مزایای تست MMPI

یک امتیاز مهم MMPI، شهرت زیاد و آشنایی گسترده با آن در درون حوزه روان‌شناسی است. پژوهش‌های گسترده‌ای در حوزه‌های متفاوت به عمل آمده است. تحولات جدید به تدوین فرم‌های کوتاه، مقیاس‌های جدید، استفاده از ماده‌های بحرانی و نظام‌های تفسیر رایانه‌ای منجر شده است. آزمون MMPI به بیش از 50 زبان ترجمه شده و در بسیاری از کشورهای مختلف در دسترس متخصصان است. پژوهش‌های هنجاری و روایی بر روی چندین گروه فرهنگی مختلف صورت گرفته است و امکان مقایسه داده‌های جمع‌آوری شده از فرهنگ‌های گوناگون را فراهم می‌سازد.

آزمون MMPI نخستین پرسش‌نامه جامعی است که علاوه بر مقیاس‌های محتوایی، تعدادی مقیاس اعتبار یا روایی نیز دارد. هدف از گنجاندن این مقیاس‌ها آن بود که معلوم شود آیا فرد به سوال‌های آزمون با دقت و صداقت جواب داده یا نه. هرگاه نمره فرد در هر یک از این مقیاس‌ها خیلی زیاد باشد، نمرات مقیاس‌های محتوایی او را نیز باید با احتیاط تفسیر کرد یا اساسا از آن‌ها صرفنظر کرد.

انواع اختلال شخصیتی در MMPI

3 دسته از اختلالات شخصیتی

دسته A (عجیب‌وغریب، غیرعادی): اختلال اسکیزوئید، پارانوئید، اسکیزوتایپال؛
دسته B (نمایشی، دمدمی‌مزاج): اختلال ضداجتماعی، اختلال شخصیت نمایشی، مرزی، خودشیفته؛
دسته C (مضطرب، ترسان): وابسته، دچار وسواس فکری، شخصیت دوری‌گزین.

این دسته‌بندی‌ها و تحلیل‌ها بیشتر بر پایه‌ی مطالعات تاریخی و تجربی به‌وجود آمده‌اند تا مطالعات علمی و دقیق. بیشتر افرادی که مبتلا به اختلالات شخصیتی هستند به‌موقع و آگاهانه برای درمان اقدام نمی‌کنند و معمولا پس از اینکه خسارت‌های زیادی به بار آوردند، به‌سمت درمان راهی می‌شوند. بسیاری از موارد نیز درحالی تشخیص داده می‌شوند که فرد برای مشکل دیگری اقدام به درمان کرده است، اما در خلال درمان، مشکلی دیگر شناسایی می‌شود.

موارد استفاده تست سلامت روان MMPI

  • شناخت شخصیت فرد مورد نظر
  • مشاوره خانواده 
  • مشاوره قبل و بعد از ازدواج
  • انتخاب بهترین درمان
  • مشاوره قبل از استخدام
  • مشاوره برای امور قضایی
  • تست ازدواج MMPI

تست ازدواج MMPI از جمله معروف ترین تست‌هایی است که قبل از ازدواج صورت می گیرد. این تست ویژگی های عاطفی، مشکلات و اختلال های زیادی را برای مشاور ازدواج نمایان میکند.

انواع تست های سلامت روان MMPI

تا به امروز، سه نوع تست MMPI وجود دارد. دو تا از آن ها مخصوص بزرگسالان و دیگری برای نوجوانان است.

MMPI-2

این آزمون یک پرسشنامه خوداظهاری است که شامل ۵۶۷ سوال درست/نادرست درباره شماست. پاسخ های شما به متخصصان حوزه سلامت روان این امکان را می دهد که تشخیص دهند آیا شما نشانه های بیمای های روانی یا اختلالات شخصیت را دارید یا خیر.

برخی از سوالات این آزمون به گونه ای طراحی شده اند که احساس شما را درباره آزمون نشان می دهند. بعضی از سوالات دیگر نیز برای تشخیص صداقت شما در پاسخ دادن به سوالات طراحی شده اند. در واقع این سوالات، نشان می دهند که آیا شما برای تحت تاثیر قرار دادن نتایج آزمون، نشانه ها را بیش از حد واقعی گزارش کرده اید یا سعی داشته اید نشانه ها را کمتر از میزان واقعی نشان دهید. معمولا آزمون MMPI بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

 

تست MMPI-2 شامل 567 سوال با گزینه های بلی و خیر است که با توجه ویژگی های شخصیتی و علایق خود به آن جواب می دهند. با اینکه این نوع تست قدیمی ترین تست MMPI است، اما هنوز تستی است که بیشتر از بقیه انواع مورد استفاده قرار می گیرد. انتظار می رود که افراد در 60 تا 90 دقیقه به این تست پاسخ بدهند.

MMPI-2-RF

تست MMPI-2-RF ، نسخه جدید و تازه ای از نسخه MMPI-2 است که در سال 2008 ارائه شد. تعداد سوال های این تست شخصیت 338 تا است و همچنان به پاسخ بلی یا خیر نیاز دارد. اگر پاسخ دادن به آن صادقانه باشد، به راحتی می توان از این تست استفاده کرد. آزمون دهنده ها بین 35 تا 50 دقیقه زمان دارند که به تست های جواب دهند.

تست MMPI-A

این تست مخصوص نوجوانان است تا به آن ها کمک کند که مشکلات هویتی، اجتماعی یا شخصی شان را بشناسند. انتظار می رود که پاسخ دهنده ها به این تست بین 14 تا 18 سال سن داشته باشند.

 

 

 

مزیت آزمون MMPI به آزمون های دیگر شخصیت چیست؟

یکی از مشکلات عمده که ممکن است اعتبار نتایج به دست آمده از آزمون را به خطر بیندازد، عدم صداقت فرد در پاسخ به سوالات است. گاهی پیش می آید که شرکت کننده، به هر دلیلی، تصمیم می گیرد رفتاری که آزمون در پی سنجش آنست را بیش از حد (مبالغه) یا کمتر از مقدار واقعی آن (انکار) گزارش کند. یکی از مزیت های عمده آزمون MMPI مقیاس اعتبارسنجی نتایج یا روایی نتایج است که برای شناسایی رویکرد فرد در پاسخ به سوالات آزمون طراحی شده است. برای مثال معیار دروغ سنج افرادی را که به صورت کاملاً عامدانه جواب صادقانه به سوالات نمی دهند، شناسایی می کند. همچنین معیاری به منظور شناسایی افرادی که به صورت تصادفی و شانسی به سوالات پاسخ می دهند طراحی شده است.

 

روند آزمون MMPI چگونه است؟

آزمون MMPI-2 در مجمع ۵۶۷ سوال دارد و بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه وقت شما را خواهد گرفت. این آزمون هم به صوت چاپی و هم به صورت آنلاین در دسترس قرار دارد. حق نشر این آزمون متعلق به دانشگاه مینه سوتاست و باید براساس راهنماهای رسمی منتشر شده و توسط متخصص آموزش دیده اجرا و تحلیل شود.

 

نکاتی برای آمادگی برای آزمون MMPI

آزمون MMPI مثل آزمونهای دانشگاهی نیست که منبع خاصی برای مطالعه و آمادگی داشته باشد و بنابراین موفقیت در آزمون یا رد شدن در آن معنایی ندارد. همچنین همانطور که پیشتر گفتیم، این آزمون به گونه ای طراحی شده است که افرادی که سوالات را صادقانه پاسخ نمی دهند، شناسایی می کند و به همین دلیل امکان تقلب در آن وجود ندارد.

فقط سعی کنید تا حد امکان صادقانه به سوالات پاسخ دهید.

همچنین، برای پاسخ به سوالات زیاد فکر نکنید. اول به این دلیل که زمان برای پاسخ به همه سوالات را از دست می دهید و دوم به این دلیل که ممکن است به دلیل فکر کردن زیاد به سوال، ناخواسته جواب های غیر صادقانه ای بدهید. به یاد داشته باشید معمولا اولین پاسخی که به ذهنتان می رسد، درست ترین جواب است.

توجه داشته باشید که در این آزمون سوالاتی به نام سوالات کنترل وجود دارد. این سوالات به گونه ای طراحی شده اند که عدم صداقت شما در پاسخ به سوالات تشخیص داده شود. بنابراین، هر سوال را به دقت و کامل بخوانید و مطمئن شوید سوال را به کاملا درستی متوجه شده اید. به این ترتیب امکان اشتباه در پاسخ به سوالات را کاهش خواهید داد. حتی به هنگام انجام آزمون، ممکن است متوجه شوید که برخی از سوالات تکراری هستند و فقط جمله بندی آن ها تغییر پیدا کرده است. بنابراین خواندن دقیق سوالات بسیار مهم است تا جواب های متفاوت به سوالات مشابه ندهید.

 

خلاصه و جمع بندی

آزمون MMPI یک آزمون معتبر برای سنجش سلامت روان توسط متخصصان حوزه سلامت روان است. این آزمون به صورت خوداظهاری است و وضعیت فرد را در مقیاس های ده گانه نشان می دهد. این آزمون همچنین مقیاس هایی برای سنجش اعتبار نتایج آزمون دارد که به تحلیل کننده آزمون این امکان را می دهد که نظر شما درباره این آزمون ومیزان صداقت شما در پاسخ به سوالات را متوجه شود.

مرکز روان
Image is not available
Image is not available
Opening Hours
7/24
Call us
9122602410
write us
https://markazeravan.ir
Mrkaz Ravan
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow