









.
.
بیمارستانی که امروزه با نام " مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی " فعال است در سال 1298 تحت عنوان " دارالمجانین" یا " تیمارستان تهران" شروع به کار نمود. هر چند اوایل فقط به امر نگهداری و درمان بیماران روانی میپرداخت اما امروزه نه تنها امر آموزش دانشجویان به آن اضافه گرديده است بلکه به عنوان مرکز ثقل کلیه امور بیماران روانی کشور مطرح ميباشد.
این بیمارستان پیشتر تحت نظر شهرداری، شهربانی، دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و انجمن توانبخشی فعال بوده و در سال 1339 به " بیمارستان روانی تهران" تغییر نام یافته است؛ بعد از آن به عنوان زیرمجموعه بهداری و بهزیستی فعالیت میکرده تا سال 1373 که تحت پوشش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی قرار گرفته است.
این بیمارستان در حال حاضر دارای 1375 تخت مصوب میباشد که در قالب بخشهای تخصصی و فوق تخصصی درمان و توانبخشی و همچنین پردیسهای نگهداری بیماران روانی به ارائه خدمت میپردازد. این مرکز هم اکنون در کنار درمان و نگهداری بیماران، به امر آموزش دانشجویان در مقاطع کارورزی تا دکترای تخصصی و PHD و نیز امور پژوهش و تحقیقات مبادرت ورزیده و همکاریهای نزدیک با دانشگاههای دولتی و آزاد تهران و استانهای همجوار دارد. گروه روانپزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این بیمارستان استقرار داشته و همچنین مجموعههای پرستاری، روانشناسی، کاردرمانی و مددکاری، به عنوان اعضاء تیم درمان روانپزشکی، ضمن انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و انتشار نشریات وزین تخصصی حوزه مربوط، در کنار سایر واحدهای تخصصی بیمارستانی، درمان و توانبخشی بیماران روانی جامعه، جهت ارائه خدمات ممتاز پزشکی مشارکت فعال دارند.